De omgeving van je vakantiewoning :

 

Het departement Lot, gelegen in het Zuid-westen van Frankrijk in een zonovergoten streek, met warme zomers en zachte winters. Het dorp Issepts ligt midden in het regionaal park 'causses de quercy'. Een streek met een eindeloze variatie aan landschappen. Bossen met eeuwenoude kastanjebomen, grasvelden met schapen, velden met ganzen en eenden.

 

Een heuvellandschap doorsneden door de rivieren, 'de Lot' en 'de Célé'. Dorpjes waar de tijd is bljven stilstaan, de rust en de stilte die wij al lang niet meer kennen.

 

In een straal van 25 km liggen 8 van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Door te klikken op de onderstaande linken kom je terecht op de officiële sites van de bezienswaardigheden :

Het departement Lot, Autoire, Loubressac,, Figeac, Rocamadour, St.-Cirq Lapopie,

De grot van Pèch Merle, is wel de meest aangrijpende, je ziet er zelfs een voetafdruk van 10.000 jaar oud. De grot van Lascaux ontdekt in 1940. Het meest spectaculaire is zonder twijfel Gouffre de padiraceen immense diepte die de bezoeker in het binnenste van de aarde laat duiken..

 

Terug

 

 

 

Klik op de foto om deze te vergroten

 

 

 

Kaas op de markt carrenac conques conques2 conques3 de Lot dordogne figeac kasteel_assier lacapelle marival martel naar compostella rocamadour rocamadour2 rocamadour3 rosetta rosetta2 st cirq lapopie st cirq lapopie2 wijn